In Memóriam – Ingemar Wiberg

Ingemar Wiberg

Budet når oss att vår käre vän och mångårige kollega, scenografen Ingemar Wiberg har avlidit efter en tids sjukdom. Vårt samarbete med Ingemar började redan 1995 i Evas andra uppsättning på Fredriksdalsteatern – Husan också – och har fortsatt i en obruten kedja fram till idag. Lorden från Gränden kom att bli hans sista stora uppsättning.

Förstämningen på teatern är djup. Ingemar var en ytterst respekterad och avhållen medarbetare i alla läger. Hans kreativa, underfundiga och lekfulla scenografier har firat triumfer på flertalet av landets stora scener. Han har premierats med fler Guldmasker än någon annan och sågs som en självklar och djupt respekterad institution i hela Teatersverige.

Saknaden kommer att kännas mycket länge och Ingemars ande ska för evigt sväva över Fredriksdalsteatern. Det var ju här vi hade så många angenäma stunder tillsammans. Det var här vår relation utvecklades till djup vänskap under femton somrar. Med tungt hjärta formas budskapet att vi förlorat en högt värderad kollega, för alltid i det ljusaste av minnen bevarad.

Eva, Tony och hela teamet på Fredriksdalsteatern