Kaos i folkparken

Det är 60-tal. I etern surrar Radio Nord och Radio Syd. Nöjeschefen på Sveriges Radio heter Tage Danielsson som svarar med att lansera Melodiradion. Vi lyssnar på hemvävda toner med Siw Malmqvist, Lill-Babs, Anita Lindblom och Lill Lindfors. Med Gunnar Wiklund, Lasse Lönndahl och Sven-Ingvars.

Beatles slår igenom med dunder och brak. Rolling Stones, Elvis Presley, Tom Jones och Paul Anka finns ständigt på topplistorna. Chubby Checker lanserar twisten och Stevie Wonder gör entré.

Vi går på bio för att se Elisabeth Taylor och Richard Burton i mastodontfilmen Cleopatra. Agent 007 alias James Bond i Sean Connerys gestaltning gör stor succé. Hitchcock ger oss Psycho och Fåglarna, medan svensk film erbjuder ett spektrum från Ingmar Bergmans Tystnaden och Bo Widerbergs Kvarteret Korpen till Änglar, finns dom… med Jarl Kulle och Christina Schollin.

Hemma i TV-soffan följer vi spänt Forsyte-sagan och Hemsöborna. En viss Tjorven med sin Båtsman uppenbarar sig och undrar varför farbror Melker alltid badar med kläderna på.

Sverige går över till högertrafik, begreppet HasseåTage myntas och från London kommer nya modesignaler med Carnaby Street som avsändare.

Så ser det ut i korta ordalag när Fredriksdalsteatern spelar upp det helt nyskrivna musikaliska lustspelet KAOS i Folkparken!


Gå vidare >>