“DUNDERSUCCÉ OCH NÅGOT AV DET BÄSTA SOM PRODUCERATS PÅ FREDRIKSDAL!”

Det var ord och inga visor överallt i pressen efter sommarens premiär. Rubriken är hämtad från Svensk  Damtidning. Dagens Nyheter var lika översvallande och klämde i med ”En härlig upptakt på årets sommarteatersäsong”. Kristianstadsbladet deklarerade frankt ”Skrattsuccé – Eva, Ola och Magnus. Viva dem!” Och så fortsatte det överallt i spalterna och etern.

 Trettondagsafton – torsdagen den 5 januari – är det dags igen. Då bjuder SVT 1 på Viva la Greta! klockan 20.00. Då är Magnus Härenstam, Eva Rydberg, Ola Forssmed och alla de andra tillbaka. Året är 1972. Handlingen utspelar sig på Rosendals slott. Där residerar den på trettiotalet så firade kabaréstjärnan i Paris, Greta Mohlin (Eva Rydberg). Men hon har det inte längre så gott ställt. Det är dyrt att hålla ett gammalt slott i skick. Nu har till och med champagnen tagit slut, vilket hennes alltiallo Jean (Ola Forssmed) meddelar slottsfrun. I det samma kommer dagens post. Bland alla fönsterkuvert med räkningar finns också en flygpostförsändelse från Gretas exman Allan (Magnus Härenstam) som tjänar storkovan som läskedrycksfabrikant i USA. Han är på väg till Sverige med sin fästmö (Birgitta Rydberg) och har för avsikt att besöka Greta och äntligen få träffa alla deras begåvade barn som Greta berättat om. Orosmolnen hopar sig över Rosendals slott.

Varför inte ta fasta på idén som vår bloggare i kulisserna lanserade i sitt julepos  redan den 7 december?

Låt trettondagsafton gå i 70-talets tecken. Laga till en tidstypisk måltid. Njut av dåtidens kulinariska influenser. Fortsätt nostalgitrippen vid TV:n tillsammans med oss på Fredriksdalsteatern och släpp loss till tonerna av den fantastiska musik som präglade decenniet.

Mycket nöje!