Kulissmakaren i Lerum

Ännu en TV-serie från SVT i Göteborg? Inte alls. Det är bara Fredriksdalsteatern som bloggar vidare i kulisserna. Den här gången direkt från kulissmakarens egen högborg i  Lerum.

Sommarens scendekor är klar. Nästan. Ytterligare en del patinering återstår. Det är alltså här på slottet Rosendal, illa medfaret och nött av tidens tand, som den förra kabarésångerskan Greta Mohlin ska husera i sommar. Omåttligt populär och firad i trettiotalets Paris. Men det var längesedan. Det är nu mitten av sjuttiotalet och stjärnstatusen har flagnat.

Fick familjen Petersson att posera framför årets dekor. Från vänster mamma Kate och sonen Adam, i mitten deras värderade medarbetare Johan Pettersson som inte hör till familjen, och till höger pappa Sture och sonen Emanuel.

Efter två månaders idéarbete, skissande, avcheckningar, konstruktionsritande i CAD-format och olika förberedelser startade produktionen för en månad sedan. Allt är byggt i moduler som senare ska monteras ner, packas och transporteras till Fredriksdalsteatern för att åter byggas upp. När repetitionerna börjar i tidig maj ska allt vara på plats.

Kulissmakaren i Lerum, d v s familjen Petersson som kollektiv, har vanan inne. Redan 1995 började samarbetet med Eva Rydberg.

Tack för idag, Peterssons. Och Kate, din vegetariska paj var suverän!