MED SVENSK DAMTIDNING I MIN VRÅ AV VÄRLDEN.

Fick ett tips av en bekant som känner till min vrå av världen. I kulisserna på Fredriksdalsteatern. Rekommenderades att kolla Svensk Damtidning nr 29! Åkte via Pressbyrån och nu sitter jag här och bläddrar bland kungligheter.

 ”Dundersuccé och något av det bästa som producerats på Fredriksdal.” Jo, jag tackar. För både recensionen och rekommendationen. Lägger tidningen på kaffebordet utanför logerna så att alla kan läsa. Även Magnus Härenstam som är tillbaka på teatern, pigg och alert efter fyra dagars sjukhusvistelse. Med klara direktiv från läkarteamet att andas mycket frisk luft och motionera flitigt. Frisk luft har vi gott om här och en extra svängom med Greta Mohlin är säkert välgörande för både kropp och själ.

 Lyfter på kepsen och säger välkommen tillbaka. Vi har alla saknat dig. Kolla skylten som mötte Magnus när han återvände i lördags. Snabbt producerad av produktionsledaren. En fin illustration till den härliga sammanhållning och stämning som råder på teatern. Publikens reaktioner när Magnus gjorde entré i handlingen gick heller inte av för hackor.

 Skyll inte på mig! Bloggaren i kulisserna är oskyldig. Men jag såg häromkvällen ett avsnitt ur SVT-serien Skyll inte på mig! från 1978 med Magnus och Brasse. Även om det är 33 år sedan är det inte svårt att förstå komikerparets enorma popularitet. Grunden hade de ju lagt redan några år tidigare med Fem myror är fler än fyra elefanter. På tal om 33. Det är onekligen några år sedan man kunde resa till Mallis med Club 33 för 295 kronor.

 ”Varje människa behöver en vrå av världen.” Bara att hålla med Peter LeMarc, en personlig favorit. Själv trivs jag alldeles utmärkt i min vrå nära de tiljor som föreställa världen. Framför mig, på andra sidan kulisserna, utspelar sig varje kväll Viva la Greta! på Rosendals slott anno 1972. Den teatrala tidmaskinen är fantastisk. På den här scenen har Eva serverat smakfulla anrättningar från så väsensskilda epoker som 1700-talet, 1920-talet och ytterligare fem decennier av 1900-talet. Minns ni vem som myntade begreppet Tidmaskinen? Det var titeln på H.G.Wells debutroman från 1895. En man uppfinner en tidmaskin som möjliggör resor i tiden. Han reser långt fram i tiden och återvänder för att berätta om sina hårresande upplevelser. I sanning science fiction. Tror knappast Eva har planer i den riktningen.

 Konstaterar slutligen att stämningen i salongen var magisk när Magnus gjorde comeback lördagen den 16 juli.