SKRATTEN OCH APPLÅDERNA EKADE I SOMMARKVÄLLEN.

Ingen kan naturligtvis hävda att jag är objektiv i min bedömning. Självklart är bloggaren i kulisserna färgad. Men med hjälp av de recensioner jag hittills sett gör jag ett försök att skildra premiärkvällen och föreställningen så opartiskt och nyanserat som möjligt.

Dagens Nyheter: ”En härlig upptakt på årets sommarteatersäsong… Anders Albiens iscensättning är lika trimmad som bersåerna i den vackra parken… Det är en mer välsmord apparat över årets Fredriksdal: inramningen är flottare än den brukade vara… Pjäsen är som klippt och skuren för gummimannen Forssmed och hans fysiska ekvilibristik. Frågan är om det finns någon bättre svensk arvtagare till Poppes och Rydbergs humortradition.”

Helsingborgs Dagblad: ”I det ögonblick Ola Forssmed alias Jean kommer in som flugviktsboxaren Spiggen till Rocky-temat Eye of the tiger och inkluderar hela ensemblen i en totalt anarkistisk boxningsmatch i slowmotion, då har Viva la Greta! rott hem spelet. Scenen är urskickligt genomförd och en obetalbart rolig blinkning till 70-talets filmhistoria… Den är också väldigt Fredriksdalsk på det sätt jag gillar allra bäst: här lever en akrobatisk komeditradition där Nils Poppe och Eva Rydberg varit Sveriges absoluta elit.”

Skånskan: ”Genomgående underhållande och medryckande danser och sånger med välkända 70-talsörhängen och nya texter. Hela ensemblen är väl sammansvetsad och agerar med spelglädje och entusiasm… Publiken tackade inte bara med skratt och applåder utan medverkade också taktfast genom rytmiska handklappningar genom hela den stämningsfulla föreställningen.”

Kristianstadsbladet: ”Med generösa ytor sjunger och dansar Eva med berörande närvaro, auktoritet och inte minst förmåga att ta in publiken. Ihop med det unga dansfyndet Alexander Larsson i Stevie Wonders Blame it on the boogie och briljante Tomas Adrian Glans koreografi, har hon aldrig varit hippare.”