HJÄRTINNERLIGEN VÄLKOMMEN TILL HOTELL FAWLTY TOWERS!

Året är 1975 och alla modiga resenärer hälsas hjärtinnerligen välkomna till hotell Fawlty Towers – garanterat en upplevelse utan motstycke. Vad sägs om ett enkelrum med havsutsikt om man står på en stol och vrider huvudet ur led åt höger? Eller en restaurang med ett kök vars stjärnor inte kan hittas ens med NASA:s starkaste teleskop? Och till råga på allt – en yvig och vilsen spansk kypare med stora språksvårigheter.  

På Fawlty Towers är normaltillståndet kaotiskt. Basil Fawlty (Adde Malmberg) är basen på bygget. I alla fall när inte hustru Sybil (Eva Rydberg) är i omedelbar närhet. Basil är en ytterst säregen personlighet. Överspänd, oberäknelig, dryg, nedlåtande, oförskämd och inte sällan fullkomligt galen. Bugar och kryper och fjäskar för överheten. Slickar uppåt, sparkar nedåt. Vilket inte minst den välmenande men måttligt begåvade spanske kyparen Manuel (Kalle Rydberg) får känna på.

Basils liv förpestas av krångliga, krävande, kritiska hotellgäster och av hans gnälliga äkta hälft med den vassa tungan. Deras passion är för längesedan borta och de verbala giftpilarna dominerar numera luftrummet i den äktenskapliga relationen. Som om inte det var nog för upprinnelsen till alla bisarra episoder så dyker den lille snurrige spanjoren från Barcelona ständigt upp. ¿Que?

Mitt i händelsernas centrum befinner sig också hotellets alltiallo Polly (Birgitta Rydberg). En charmerande ung dam som oftast behåller sitt lugn och bidrar med den i sammanhanget så ovanliga egenskapen sunt förnuft.

Sång och dans ramar in anrättningen och ytterligare en lång rad karaktärer dyker upp i hotellets environger. Bakom de maskerna märks bland andra Ewa Roos, Håkan Mohede, Fredrik Dolk, Robert Rydberg, Siw Erixon och Lotta Thorell.

Kreativt team på Fredriksdalsteatern. Anders Albien, översättning och regi. Emanuel Petersson, scenografi. Marianne Lunderquist, kostymdesign. Bodil Fagerberg, mask- och perukdesign. Margareta Nilsson, sång- och musikarrangemang. Siân Playsted, koreografi.

Väl mött i den briljanta brittiska humorns tecken i världens första professionella uppsättning av Fawlty Towers.

Boka biljetter >>>
Allt om Fredriksdalsteatern 2014 >>>