HÄR ÄR FARSEN SOM TAGIT HELA VÄRLDEN MED STORM. VI KAN LOVA ATT DET BLIR HYSTERISKT ROLIGT I SOMMAR!

FULL FART MOT SOMMARENS BÄSTA SKRATT!

Lite bitande kallt i vinden var det allt när vi tidigare i veckan tog emot massmedia och fullt ut drog igång repetitionerna. Med Sven Melander som regissör är dock risken liten att vi inte håller värmen. Tempot är högt. Intensiteten påtaglig. Den 16 juni kl 19.30 är det dags för sommarens galnaste fars i Teatersverige – Hotelliggaren.

Några pressröster:

HD >>>
SVT >>>
Sveriges Radio >>>
SKD >>>

2017 affisch

Farsernas mästare är engelsman och heter Ray Cooney. Bland de mest glänsande pärlorna från hans penna är pjäsen Two into One som efter översättning och bearbetning av Sven Melander blivit till Hotelliggaren.

Tokigare kan det knappast bli när parlamentsledamoten och viceministern Richard Willey (Fredrik Dolk) i Thatchers Storbritannien checkar in på Westminster Hotel i London. Hans alibi är att han behöver förbereda sig för sedlighetsdebatten i Underhuset. I största hemlighet har han dock smitt planer för ett amoröst äventyr med självaste premiärministerns sekreterare. Allt är förberett men några små detaljer måste lösas på plats. Han har därför stämt möte med sin lojale och pålitlige men något förvirrade assistent George Pigden (Ola Forssmed) som intet ont anande infinner sig i tid.

Men nog är det egendomligt att Richard bokat dubbelrum och har fru Pamela (Sussie Eriksson) med på resan? Hur har han tänkt? Det kan väl knappast vara politiskt korrekt? Och så här förbereder man väl inte sig för en sedlighetsdebatt? Den barska hotellchefen (Eva Rydberg) börjar ana oråd och hennes småsluge servitör (Kalle Rydberg) har inte många rätt i sina göromål.

Läs mer >>>