Bara två somrar kvar för Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern!

Fredriksdalsteatern i Helsingborg har under många år varit en omtyckt institution i sommar-Sverige. Det var under Nils Poppes 28 år på Fredriksdal som teatern blev riksbekant. 1994 tog Eva Rydberg över och har nu tillsammans med sin man Tony Johansson drivit teatern i 26 år. När det var tid att förnya spelperioden på Fredriksdalsteatern valde Eva och Tony att förlänga hyresavtalet med två år mot normalt fem.

”- Det har varit fantastiska år som jag kommer att sakna jättemycket, säger Eva, men vi kan inte spela i evigheter. Jag fyller 79 år till sommaren 2022 och jag måste sätta punkt nån gång. Jag har lite andra planer som jag vill förverkliga, samtidigt som kommunen har aviserat en annan framtid för teatern på sikt.” 

Sommaren 2023 blir alltså den sista sommaren för Eva och Tony och deras mångåriga medarbetare. I mitten av augusti 2023 spelas den sista föreställningen, men innan dess så laddar man för fullt med ”Pang i bygget” under sommaren 2022. Och där är biljettförsäljningen redan i full gång och över 15 000 biljetter är bokade.

Vad som kommer att spelas 2023 är inte riktigt klart ännu men det kommer att presenteras längre fram i sommaren.