Kaos i folkparken

Märta, till vänster, har i vanliga fall en låda på magen och säljer glass i Folkparken. Hon är ogift men inte ointresserad av det motsatta könet. Om bara den rätte dyker upp så…

Hennes tvillingsyster heter Berta. Hon har också låda på magen, ur vilken hon saluför kokt wienerkorv till hugade spekulanter. Inte heller hon har mött den stora kärleken. Märta och Berta är delägare i Folkparken…

… tillsammans med chefen, Börje. Han har väl inte riktigt hängt med sin tid och affärerna går tämligen knackigt. Ja, i sanningens namn är det kris för hela etablissemanget. Man försöker förnya sig och locka med nya attraktioner, men det vill sig inte. Publiken uteblir.

Då dyker den kurviga konsulten upp. Nancy! Hon vet hur Börje ska tas och hon vet hur man får hjulen att rulla. Hon kände den legendariske Topsy Lindblom på Nalen och hon har minsann arbetat på kasinot i Travemünde.

Vid Nancys sida finns alltid Lillslangen, hennes sparsamt begåvade lillebror som knappast kan beskyllas för att ha rent mjöl i påsen. Han känns lätt igen på tändstickan i mungipan. För övrigt inte det enda maner han lånat från amerikanska gangsterfilmer.

Som om inte det var nog för att ställa till kaos, så dyker en ung dansös upp, vars namn klingar välbekant. Och så Sune, raggaren med brylcreme i håret, polisen Rune som aldrig är där han ska vara och bankmannen som är en paragrafryttare i kubik, herr Stark.

Det är upplagt för både sockervadd och skummisar i skuggan av pariserhjulet.

Välkommen till ett riktigt snurrigt spektakel i sommarkvällen !

Gå vidare >>