Ing-Marie Carlsson till Fredriksdal i sommar

Ing-Marie Carlsson

Eva Rydberg berättar om en förändring i ensemblen till sommarens bröderna Marx-hyllande lustspel Den stora premiären på Fredriksdalsteatern. Ett välbekant ansikte från film och TV ersätter Tina Leijonberg i rollen som Patricia.

Ing-Marie Carlsson – alias Mimmi i Tre Kronor, polisen Bodil i en rad Beck-filmer, Berts mamma Madde, Birgit i Sex hopp och kärlek och en rad andra gestaltningar under mer än 25 år som skådespelerska – ersätter Tina Leijonberg. Eva ger bakgrunden:

– Tina väntar barn. Det var en på samma gång glad och ledsen Tina som nyligen berättade om sina lyckliga omständigheter. Hon var beredd att göra rollen ändå “för att inte ställa till en massa besvär och för att hon sett fram emot sommaren på Fredriksdal”, som hon uttryckte det. Tina är ambitiös och plikttrogen och ville prompt försöka leva upp till vårt ingångna avtal. Men hennes glädje var inte att ta miste på när jag lovade hitta en ersättare. Det blir stundtals mycket varmt på scenen, inte minst under eftermiddagsföreställningarna, och det ville jag absolut inte utsätta henne för. Jag önskar Tina all lycka samtidigt som jag är väldigt glad att ha lyckats engagera Ing-Marie som ersättare.

Den stora premiären har urpremiär den 15 juni och spelas t o m den 19 augusti. Redan är 37.000 biljetter bokade.