HJÄRTLIGT TACK ALLIHOP FÖR EN FANTASTISK SOMMAR!

Tänker i första hand på vår underbart trogna publik som jag gör allt för att kunna bjuda på en varierad kost från sommar till sommar. Ni har kommit från hela vårt avlånga land – från Ystad till Haparanda. Ni har kommit i bussar från Finland, i bilar från Norge och med färjorna från Danmark. Tack alla för att ni gjorde oss den äran. Er uppslutning, era skratt och ert härliga bifall ska vi minnas länge. Det är er förtjänst att vi nu kan summera den gångna sommaren som en av våra mest framgångsrika och oförglömliga säsonger på Fredriksdalsteatern.

Men nu är min giftigaste sommar någonsin oåterkalleligen förbi. Min syster och jag – och nu tänker jag inte på Nils Poppes pjäs från 1989 utan på den andra systern Brewster (Marianne Mörck) i årets morbida komedi – har i sommarens 60 föreställningar lyckats med konststycket att ta 780 ensamma herrar av daga. Av ren barmhärtighet. Men nu är det slut på excesserna. Nya utmaningar väntar. Garanterat fria från arsenik-, stryknin- och cyanidspetsat fläderbärsvin. Fredriksdalsteatern 2013 blir istället ett riktigt livsbejakande dunderpiller med långtidseffekt. Så håll ögonen öppna när jag i månadsskiftet oktober-november avslöjar vad jubileumsåret – min 20:e uppsättning – har att bjuda på. Jag kan lova att ni blir förtjusta när nyheten släpps.

Stort tack också till mina kolleger på scen som jag brukar kalla min familj (se familjebilden ovan). Vi har haft en härlig sommar tillsammans präglad av den i branschen välkända Fredriksdalsandan. Tack dessutom för alla vackra ord i pressen om årets föreställning. Och sist men inte minst, tack till mina duktiga medarbetare bakom scen som sett till att även allt runt omkring fungerat.

Varmt välkomna tillbaka när vår klassiska häckteater grönskar på nytt!

Eva