REGISSÖR, KOSTYMÖR, LITTERATÖR, REKVISITÖR, REDAKTÖR OCH MASSOR AV GOTT HUMÖR – ALLT OCH ALLA VAR PÅ PLATS DENNA HÄRLIGT SOLIGA MÅNDAG I SLUTET AV JANUARI.

Varje år vid den här tiden samlas Fredriksdalsteaterns kreativa team. Nu ska alla pusselbitar passas ihop, utvecklas och förädlas till en förstklassig årgång på Sveriges mesta friluftsteater. Scenografimodellen granskades och diskuterades, manus lästes och kommenterades, musiken spelades och värderades. Den vid det här laget berömda Fredriksdalsandan satte som vanligt sin prägel på mötet.  Nu intensifieras arbetet fram till repstarten den 7 maj. Sedan skruvar vi upp tempot ytterligare några snäpp för att slå ut i full blom till premiären den 15 juni.

Visst tittade jag in till Abby, Martha och Teddy Brewster. Det vill säga, jag öppnade upp modellen av scenografin där de rara gamla damerna, den skvatt galne brorsonen Teddy och ytterligare en rad märkliga karaktärer är tänkta att husera i sommar. Med manus i färskt minne har jag inga svårigheter att förutsäga komik på hög nivå.

Väl mött!