INTE OVÄNTAT PASSADE BASIL PÅ ATT GE MANUEL ETT TJUVNYP MEDAN FOTOGRAFEN GRUPPERADE SOMMARENS ENSEMBLE.

20140505

Press, radio och TV var som vanligt på plats när sommarens team på måndagen samlades för repstart. Det nya Fredriksdalsåret sköts in av Basil som höjde geväret mot skyn för en symbolisk salut. Pang i bygget! Om sex veckor – fredagen den 13 juni – släpper vi loss tidernas hotellrabalder. Världspremiär på scen för den i stora delar av världen hyllade TV-serien Fawlty Towers av John Cleese och Connie Booth. Galnare kan det inte bli. Och en mer motiverad, inspirerad och entusiasmerad ensemble går nog inte att hitta.

Kommer Manuel i vanlig ordning att tvingas klä skott för både egna och andras misstag? Är det någon som i sin vildaste fantasi förväntar sig att Basil ska vara den överdrivet tjänstvillige hotellchefen som gör allt för gästernas trivsel? Har Sybil så mycket ben i näsan och råg i ryggen att hon mellan manikyrpassen får för sig att avslöja vem som egentligen styr rörelsen – och äktenskapet? Kan Polly, hotellets enda någorlunda tillräkneliga medarbetare, någonsin få chansen att visa vad hon egentligen går för? Och är det någon som tror att majoren överhuvudtaget minns vad som hände nyss?

För allt i världen, se Pang i bygget live i sommar för den kommer inte att sändas i TV. Hjärtligt välkommen till Fredriksdalsteatern!