REDAN I PAUSEN MELLAN AKTERNA FÖDDES TANKEN HOS EVA.

2015 folketeatret

Skulle hon helt enkelt tänka om? Skulle hon fullständigt kasta om sina planer för Fredriksdalsteatern sommaren 2015? Trots att planeringen var så långt kommen.

När föreställningen var slut rådde ingen tvekan. Eva var helt övertygad. Med hull och hår hade hon svalt hela anrättningen som serverats på Folketeatret den här kvällen. Inte konstigt att den danska pressen samfällt hyllat uppsättningen och gett den högsta betyg. Inte konstigt att den röda lampan ständigt lyste. Vem ville väl gå miste om en attraktion av det här slaget? Så Eva vände upp och ner på all vedertagen praxis i branschen, strök den beslutade pjäsen och inledde ett samarbete med Folketeatret. En godbit av det här slaget måste helt enkelt serveras på Fredriksdalsteatern.

Sven Melander engagerades för översättningen. Den mångsidiga danska kreatören Camilla Bjørnvad, som gjort såväl mask- och perukdesign som kostymdesign och scenografi i den danska uppsättningen, kontrakterades och snart var även den svenska ensemblen handplockad.

Det här lovar bli en riktig sommarhit!