HASTIGT, LUSTIGT, RESPEKTLÖST OCH HELT UNDERBART.

150506

Traditionsenligt drog vi i måndags officiellt igång årets repetitioner i närvaro av press, radio och TV. Stor uppslutning, härlig stämning. Sven Melander, som översatt och bearbetat pjäsen från danska, berättade förtjust om den geniale Ludvig Holberg och hur han med viss vånda tagit sig an uppgiften. Men det vände snabbt. Sven fascinerades av danskarnas stora kärlek till Holberg men också av deras charmigt respektlösa sätt att närma sig hans verk. På samma sätt gick Sven till verket och kunde nu konstatera: ”… absolut ett av de roligaste uppdrag jag haft.”

Jan Hertz, som i sommar är tillbaka som regissör på Fredriksdalsteatern, gav en inblick i handlingen och presenterade några av karaktärerna i komedin Den Stressade. Ett persongalleri av bästa märke.

En underbar föreställning väntar. Så för allt i världen, styr mot Helsingborg i sommar och unna dig en kväll på Fredriksdalsteatern. Har du planerat bilsemester i Europa? Fredriksdalsteatern är den perfekta starten eller avslutningen på resan till kontinenten. Välkommen!